zie ook onze nieuwe website www.vormstof.nl

VORMSTOF is door JAS/MV opgericht om porselein, een stukje erfgoed van porselein te Maastricht weer enigszins op de kaart te krijgen in Maastricht. Dit allemaal in de vorm van workshops , cursussen en lezingen, die we geven op een mooie plek in het Bassin. Bovendien kunnen we ook op locatie deze workshops aanbieden als dat gewenst is. Voor meer informatie betreffende onderstaande cursussen kunt u ons mailen info@vormstof.nl  of bellen 046 4370502   

______________________________________________________________________________

 

                                                                                            Werk van Aimee Theelen

Nieuwe cursus

12 april starten we met een nieuwe  reeks lessen Je kunt dan kiezen voor een reeks van 12 lessen of 10 lessen. Dit heeft te maken met 2 vakantie dagen wél of niet meedoen (3 mei en 5 juli). De volgende dagen zijn voor de lange cursus gepland: 12,19april- 3,10,17,24,31 mei-7,14,21,28 juni-en 5 juli. De korte cursus is dan zonder 3 mei en 5 juli. Kosten resp. € 295 (12 lessen) en € 260 (10 lessen)

De cursus omvat het leren werken met een speciale hele witte en transparante porselein gietklei, het maken van je eigen mallen hiervoor incl. gips draaien en het experimenteren met papierporselein. Ook krijg je inzicht in kleurtoepassing en glazuurbereiding. We gaan in deze cursus daar extra aandacht aan geven. Verder uiteraard allerlei technieken. De begeleiding is persoonlijk. De meeste cursisten vinden op de duur hun eigen draai en werken aan een project of zelfgekozen thema. Maar in het begin houden we het uiteraard eenvoudig. Met en met ga je het materiaal porselein steeds meer leren kennen en beheersen.

Voor meer info: mail naar   info@vormstof.nl

____________________________________________________________________________

Workshop: GEWOON DOEN.   

Data:  23 febr .- 16 mrt. –  20 april –  18 mei –  22 juni.     Tijd 13.30u-16.30u.        Locatie : Bassinkade 13 Maastricht.

Een door VORMSTOF bedacht concept waarbij iedere deelnemer in staat is binnen een paar uur uur iets fraais te realiseren in hoogwaardig porselein ongeacht of je ervaring hebt of niet. Je werkt met mallen en door middel van combineren van vormen ontwerp je jouw eigen vorm. Natuurlijk vraagt het wel wat concentratie en discipline van je als deelnemer, maar geen nood we staan je gedurende het hele proces wordt je bijgestaan door een deskundige vormgever.

 

______________________________________________________________________________

Groepen

Ook voor groepen is de workshop”gewoon doen” een echte aanrader! Behalve gezelligheid zien we soms onzekerheid omslaan naar vastberadenheid en staan we vaak perplex wat er in die 3 uur wordt gerealiseerd. De grootte van de groep kan variëren  van 6-12 personen. In overleg kunnen we  datum en tijd bepalen. We kunnen deze workshop ook op locatie geven!

______________________________________________________________________________

klik hier voor:   FILMBEELDEN workshop  “gewoon doen”

juulworkshop

 

telefoonicoondef

logo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_(1)(2)

facebookicoon