VORMSTOF is door JAS/MV opgericht om porselein, een stukje erfgoed van porselein te Maastricht weer enigszins op de kaart te krijgen in Maastricht. Dit allemaal in de vorm van workshops , cursussen en lezingen, die we geven op een mooie plek in het Bassin. Bovendien kunnen we ook op locatie deze workshops aanbieden als dat gewenst is.

Cursusmogelijkheden 2017

Vanaf 29 aug t/m 21 nov. op de dinsdagochtend van 10.00u-13.00u  gaan we weer starten met de cursus. Tevens parallel ook op de vrijdagmiddag vanaf 1 sept t/m 29 nov. Tijd 13.30u-16.30u .Het zijn dus 12 lessen van 3 uur. In de cursus gaan we met zowel gietporselein als paperclay (papierporselein ) aan de slag. Vaak met behulp van zelf vervaardigde gipsmallen/strijkplaten enz.. De mogelijkheden zijn talrijk en we zullen je intensief begeleiden tijdens je zoektocht met dit prachtige materiaal. We houden natuurlijk rekening met je niveau en dus maakt het niet uit of je al ervaring hebt met porselein of keramiek in het algemeen. De ruimte is ideaal en de sfeer is altijd prima. De groep is bovendien niet te groot (we streven naar 5-8 pers.)Mail of bel vrijblijvend voor meer informatie omtrent de  kosten info@vormstof.nl    046- 4370502  of  06- 20464883  06- 10224590.
Adres;  Bassinkade 13  6211 AL Maastricht

Werk met goud van de cursisten Lidia Lousberg en Jitske Kraan

Workshop: GEWOON DOEN. 

 Eerst volgende data:  zat. 30 september en 7 oktober
“Gewoon doen” (zie ook bijgevoegd filmpje onderaan))is een door ons zo bedacht, dat iedere deelnemer in staat is binnen 3 uur iets fraais te realiseren in porselein ongeacht of je ervaring hebt of niet. De deelnemer mag gebruik maken van een groot assortiment aan gietmallen van primaire, basale vormen. Deze worden dan versneden en op een nieuwe manier in elkaar gezet  tot een nieuwe vorm. Dit d.m.v. garneren: traditionele werkwijze.Kosten € 55, Dit is incl. btw materialen en stookkosten. Aanmelden liefst minimaal een week van tevoren. info@vormstof.nl  of 046- 4370502

                                 

 

 

Groepen

Ook voor groepen is de workshop”gewoon doen” een echte aanrader! Behalve gezelligheid zien we soms onzekerheid omslaan naar vastberadenheid en staan we vaak perplex wat er in die 3 uur wordt gerealiseerd. De grootte van de groep kan variëren  van 6-12 personen. In overleg kunnen we  datum en tijd bepalen. We kunnen deze workshop ook op locatie geven!

workshopfoto1

 

klik hier voor:   FILMBEELDEN workshop  “gewoon doen”

juulworkshop

 

telefoonicoondef

logo_huisvoordekunstenlimburg__totaal_(1)(2)

facebookicoon