Smeltkroes Groningen

12 april 2014

beker groningen web

Deze beker is in opdracht gemaakt voor de stad Groningen. http://stadjersvoorcompassie.nl/2014/06/20/smeltkroes-groningen-komt-op-de-markt/

SMELTKROES GRONINGEN Mensen komen uit de hele wereld naar Groningen: als toerist, student, migrant,  of anderszins. Het stadsbeeld en de leefomgeving worden zo bepaald door verschillende culturen. Toch blijft de stad een eenheid met een eigen sfeer en een opmerkelijke  harmonie en dynamiek.Men kan dus spreken van een Smeltkroes Groningen. Het ontbrak er  alleen nog aan om dit in een beeld uit te drukken. Dit gebeurde in de loop van het project Stadjers voor Compassie*, een gerichte inspanning   in het kader van het diversiteitsbeleid van de gemeente Groningen,  om met positieve aandacht naar verschillen te kijken.De  “vingerafdruk” op de beker toont een spoor van identiteit, van de verschillende talen, culturen en levensbeschouwingen die de stad rijk is.

beker-maastricht2

 

Deze exemplaren zijn de eerste uit een reeks bekers met afbeeldingen  van Maastricht uit de jaren 50 en later. Ze zijn nu verkrijgbaar bij “Conflict” te Maastricht in de  Minckelerstraat.

Previous post:

Next post: