Het servies “Heritage” is ontwikkeld  samen met Mathieu Bruls Architect .

 

 

                                          “VaseCidille” De grote 8hoekvaas uitgevoerd voor Francoise Oostwegel “CidilleDesign”

                                                       De porseleinen eitjes voor het collier “Pure” van goudsmid Chris Sommer.

 

                                 Porseleinen knopen voor G-star, die op zoek was naar een alternatief voor de metalen standaardknoop

 

 

 

Gaandeweg viel het ons steeds weer op, nadat de porseleinfabriek Mosa Porselein in Maastricht haar deuren sloot, dat dit ook het einde betekende van een lange geschiedenis van de keramische industrie die voor Maastricht zo bepalend is geweest.

Dit en vooral ook het besef dat de zeer gespecialiseerde know how op het gebied van het seriematig vervaardigen van hoogwaardig porselein verloren dreigt te gaan, hebben ons doen besluiten ons zo goed als mogelijk in te zetten voor het behoud van dit stukje cultureel erfgoed. Afgelopen 17 jaar hebben we met JAS/MV ons hoofdzakelijk bezig gehouden met het vervaardigen van eigen ontwerpen in een unieke porseleinsoort uit Limoges. Op de vraag van derden gingen we soms in, maar vaak bleef het bij een stuk product ontwikkeling, omdat we vonden dat onze porselein te kenmerkend was voor ons werk.
Na al die tijd hebben we nu een andere kijk op de zaak. Het is belangrijk de kennis die anders verloren dreigt te gaan te delen met collega vormgevers/architecten en kunstenaars om het breed te blijven zien en uitdagingen aan te gaan. Onder de naam VORMSTOF& kunnen wij middels traditionele werkwijze uw kleinschalige series of projecten in porselein verwezenlijken. In een vrijblijvend gesprek wordt snel duidelijk wat wij voor u kunnen betekenen. Ook een op een begeleiding om uw project te verwezenlijken of problemen te bekijken behoort tot de mogelijkheden.
Voor geïnteresseerden hier in het kort nog wat typische kenmerken van dit porselein: Stralend wit.,transparant, diffuus(verlichting), sterk, weer en hitte bestendig, mat en /of glanzend oppervlak, verfijnde oppervlakte details mogelijk, drager van duurzame 2d grafische toepassingen, milieuvriendelijk., isolator, verkleurt niet en gietbaar in mallen om tot gewenste vorm te komen.
We denken dat het moment is gekomen dat de kleinschalige en kwalitatieve maakindustrie zijn comeback gaat maken in Europa. Korte en goede communicatielijnen, betere controle, minder transportkosten en last but not least de mogelijkheid kleine series te maken i.p.v. bulk productie.

INFO